April er her!

Inne er det fullt opp av spirer og småplanter som lengtar etter å koma ut i det fri. Det var med stor glede eg oppdaga den aller fyrste tomata i dag.

Ute har eg snart fulle pallekarmar. Eg samla saman ein god del oppi dei i fjor haust, og no nærmar det seg toppavsluttning med tang, jord og kompost.

Det fylles opp.

Eg begynte med aviser som dekke, så grovt materiale som kvist, greiner og småstubbar i bunn. Deretter har eg blanda inn masse løv, aske, visna planterestar, oppkverna greiner og diverse hageavfall eg har fått frå naboar.

Denne vesle kverna fungere glimrande til å mala opp småkvist og greiner.

Ei veninna kom innom med to store sekkar med lauv i dag. Det må vera ei av dei finaste gåvene du kan gje ein dyrkeglad.

Nydeleg lauvdekke

Eg har endå litt sauemøk igjen i fjoset og eg har blitt lova å få tøma kompostbingen til mammo og pappen, men eg er ser det kan bli knapt med jord i år. På sikt håpar eg på å produsera all den jorda eg treng sjølv, men eg vart veldig glad då eg fant økologisk kukompost på nærbutikken. Då føles det rimeleg greit å «juksa litt»

Våren. For ei fantastisk tid dette er!

-bente-

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: