![](https://hugelkultur.no/wp-content/uploads/2019/03/A3605BE3-657C-4A44-888B-C47493862E5C-e1553499873918-1140x1520.jpeg)
Søndagsurdeigsmorgon
Det vert litt slik. Søndagar er perfekt for meg å steika surdeigsbrød. Det er eigentleg såre enkelt, men tek litt tid med heving så eg synes det er perfekt å hiva saman deigen/røra laurdagsettermiddag, hella i brødform sundagsmorgon, heva litt til og så steika deilige søndagsurdeigsbrød i fred og ro.
![](https://i0.wp.com/hugelkultur.no/wp-content/uploads/2019/03/ED284E3A-E05F-444E-B474-FBD448B27C7B.jpeg?fit=960%2C720)
![](https://i2.wp.com/hugelkultur.no/wp-content/uploads/2019/03/F4ED9568-D527-445E-B6BE-8BE8E58CF3C5.jpeg?fit=960%2C720)
![](https://i2.wp.com/hugelkultur.no/wp-content/uploads/2019/03/F6724462-CA16-498B-A044-B745DFDB6AF1.jpeg?fit=960%2C720)
![](https://hugelkultur.no/wp-content/uploads/2019/03/6EC1F5C5-4678-4848-B333-46BAC675A4B7-e1553499830149-768x1024.jpeg)
Her har Ida skrive eit flott innlegg om kvifor surdeigsbrød er sunnare enn det brødet som er baka og heva med «vanleg kjøpegjær». Altså i tillegg til kosen med eit/millionar av lettstelte «husdyr» i heimen er det også mange helsemessige grunnar til å skaffa seg ein surdeigsstarter og setja i gang.
Eg lovar, ein vert hekta 🙂
-bente-
![](https://hugelkultur.no/wp-content/uploads/2019/03/0BCAD7A8-6C38-44FE-9EC6-87A3D664CE53-e1553498768884-75x75.jpeg)
![](https://hugelkultur.no/wp-content/uploads/2019/03/067C7BDF-E983-44A7-A918-429E3F6C77AE-e1553499890304-75x75.jpeg)